INFNTI Yoga IJburg

INFNTI Yoga IJburg

INFNTI staat voor geen begin en geen eind, het tijdloze karakter van onze geest. Yoga betekent voor mij verbinding tussen lichaam en geest. Door een druk leven zitten we vaak meer in het hoofd en zijn we minder bewust van ons lichaam. In mijn lessen ligt de aandacht op het voelen en bewonen van je lichaam door het beoefenen van yoga houdingen (asana’s) in dynamische en statische vorm. Door elke houding met aandacht te beoefenen wordt het stiller in het hoofd. De adem is een belangrijk onderdeel bij het beoefenen van yoga en vormt de verbinding tussen lichaam en geest. Elke les wordt afgerond met een lange ontspanning.

De lessen zijn toegankelijk voor beginners en gevorderden, het is mogelijk om losse lessen te volgen. Draag gemakkelijk zittende kleding waar je goed in kan bewegen in bij voorkeur natuurlijke materialen. Matten, kussens en dekentjes zijn beschikbaar, neem wel een grote handdoek mee voor op je mat. Denk ook aan warme sokken of een vest voor de eindontspanning.

Meer dan 10 jaar geleden ben ik begonnen met yoga en voelde me meteen thuis op de mat. Ik wilde meer weten over yoga, de filosofie en zocht verdieping in mijn yoga beoefening. Ik ben de opleiding Saswitha (opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte) gaan volgen en kwam erachter dat ik wil doorgeven wat yoga mij nog steeds elke dag geeft; de verbinding tussen lichaam en geest.

Voor mij is yoga een studie en beoefening voor het leven en ik volg regelmatig yogalessen, workshops, (meditatie)retraites en modules van opleiding, zoals Adem therapie en Pranayama (de yogawetenschap van adem en adembeheersing). De kracht van de adem was mijn grootste openbaring toen ik begon met yoga en in mijn lessen ligt dan ook de nadruk op het samenvallen van de beweging en de adem.

Meer informatie over mijn lessen kan je vinden op INFNTI Yoga IJburgLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *